Change language
Helen, Marcus och Ludwig på Vemdalens Gästis
Vandrarhemmet Vemdalens Gästis

Familjen hälsar välkommen

Vi som driver Gästis heter Helen och Marcus Wahlgren. Vi är båda uppväxta i Huddinge utanför Stockholm. För inte länge sedan tog vi ett stort steg vi aldrig kommer att ångra. Att flytta till Vemdalen.

När Helen var liten hade hennes föräldrar ett litet fjällhus i Björnrike och här tillbringade hon i stort sett varje lov. När hon år 2000 träffade Marcus tog det inte många dagar förrän hon tog med sin nyvunna kärlek upp till huset. Även Marcus kände snart Vemdalens dragningskraft och att giftermålet 2008 skulle ske på fjälltoppen mellan Vemdalsskalet och Björnrike var för oss båda en naturlig självklarhet.

2012 köpte familjen ett semesterhus i Vemhån tillsammans med Helens släkt. Här myser vi tillsammans med vår son Ludwig. På vintrarna åker vi skidor, skoter och längd och på somrarna blir det förhoppningsvis en hel del cykling, golf och vandringar på fjället.

Flyttade hit gjorde vi 2016. Vi hade då under flera år drömt om hur det skulle vara att bo här på heltid. Då hände det. Vi satt och surfade i soffan hemma i Huddinge när en annons plötsligt dök upp där på skärmen: ”Till salu: Vemdalens Gästis.”

Hälsningar Helen, Marcus och Ludwig