Change language

VAD BLIR DITT NÄSTA ÄVENTYR?

Vemdalen och Härjedalen i stort erbjuder mängder av härliga upplevelser både sommar och vinter, och bor ni hos oss har du ett perfekt utgångsläge för allt som går att upptäcka. Så frågan är inte VAD som finns att göra, utan snarare om HUR ni ska hinna göra allt. 

Men självklart finns vi här och kan tillsammans med våra samarbetspartners hjälpa er skräddarsy något. Så ni hinner med så mycket som möjligt ;) 

Aktiviteter i Vemdalen på vintern

Bra boende för utförsåkning i Vemdalen

Utförsåkning

Åker utför gör du med fördel vid Vemdalsskalet, Björnrike, Storhogna och Klövsjö. Anläggningarna har gemensamt liftkort men är av lite olika karaktär och vi hjälper dig att hitta rätt pist i förhållande till färdighet och önskemål. Se även www.vemdalen.se.

Bra boende för längdåkning i Vemdalen

Längd

Länkat mellan slalomområdena finns ett mycket fint spårsystem för både motionärer och proffs. Cirka fem mil i skyddad fjällskogsterräng prepareras dagligen. Spåren i Vemdalen, Vemdalsskalet och Klövsjö erbjuder dessutom elljus.

Bra boende för turåkning i Vemdalen

Turåkning

För dig som gillar att gå på tur erbjuds ett kryssmarkerat och lättåkt ledsystem på fjället. Mysiga våffelstugor och ett stort antal raststugor längs vägen.

Bra boende för skotertur i Vemdalen

Skoter

Vår skoterled strax utanför Gästis tar dig vidare upp på fjället. Här väntar ett vitt förgrenat ledsystem. Vi har fler skoteruthyrare i området och närmaste ligger mitt i Vemdalen By.

Läs mer på www.vemdalenexperience.se 

Bra boende för fiske i Vemdalen

Fiske

Prova gärna fiskelyckan vid någon av våra sjöar. Hos Ekbergs Fiske får du trevliga tips på var rödingen nappar som bäst. Läs mer på www.ekbergs.nu.

Aktiviteter i Vemdalen på sommaren

Bra boende för fjällvandring i Vemdalen

Fjällvandring

Här finns ett väl utbyggt lednät med raststugor att krypa in i om vädret kräver. Vi lämnar gärna tips om trevliga turer och smultronställen.

Gästis vandrarhem är perfekt för utflykter i Vemdalen

Fallmorans fäbodar

Detta kära utflyktsmål var en levande fäbod för inte länge sedan. Här finns bland annat en underbar rastplats nere vid fallet. 

Fiske

Prova gärna fiskelyckan vid någon av våra sjöar. Hos Ekbergs Fiske får du trevliga tips på var rödingen nappar som bäst. Läs mer på www.ekbergs.nu.

Bra boende nära Sonfjällets nationalpark

Sonfjällets nationalpark

Äventyrslysten? Ta då bilen till Nyvallens fäbod och bestig Sonfjällets topp därifrån. Vill du avstå klättringen räcker det gott med att uppleva atmosfären av en levande fäbod och att bara promenera i nationalparken är en minnesrik upplevelse.

Bra boende för golf i Vemdalen

Golf

Vi har två golfbanor inom 15 minuter med bil. Klövsjö/Vemdalens GK 18 hål i vacker fjällnära terräng och Sonfjällets GK 18 hål parkbana längs Ljusnan. Ytterligare tre golfbanor inom en timme.

Bra vandramhem för utflykter i Vemdalen

Vattenfall

Att vandra upp till det pampiga Fettjeåfallet är spännande och inspirerande. Vill man ta en kortare promenad och upptäcka ett mindre fall finns fina Sångbäcksfallet (bilden). Läs mer på www.vemdalen.se